Nagy örömmel jelentjük, kész a program!

Alant olvasható az idei (szerintünk igazán különleges) program. Akik számára ismeretlenül cseng a "mezeihét" kifejezés, jöjjön el mindenképp októberben, de legalább olvasson bele a fesztivál gondolati hátterébe itt: www.kompaniastudio.eu

Október 13, Ráhangolódás

 10:00 Sokasodó ráncok, dráma foglalkozás gyereknek Mezei Mária életéről és koráról, az emlékház meglátogatása múzeumpedagógiai foglalkozással,játszóházzal, maszkkészítés

(Betűtészta könyvesbolt, Mezei Mária emlékház)

 A IV. Mezei Mária Emlékhét Aktív Művészet Fesztivál fővédnöke Dalotti Tibor a Botafogó Táncegyüttes vezetője, koreográfus, Show tánc Világbajnok.

 

 Október 16 Kedd, Nyitó nap

16.00 Megemlékezés Mezei Mária házánál,

Beszédet mond Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottilia Budakeszi Város Polgármestere

Fellépő művészek: Kemény Rozália, Kristófi Ágnes, Fóris Szilárd, Szalay Henrietta

(Mezei Mária Emlékház)

 19:00 A IV. Mezei Mária Kulturális Emlékhét megnyitója: beszédet mond Dalotti Tibor az emlékhét fővédnöke

A Kulturális Emlékhét alkalmából kiírt fotó és rajz pályázat eredményhirdetése és díjátadója.

20: 00 Tangó Tánc show

Diver Tangó zenekar, Vastag Ágnes és Szőllősi András közreműködik az Angara zenekar és Csepregi Gyula szaxofon művész  (Erkel Ferenc Művelődési Központ)

 

Október 17. Szerda, Kortársunk a vers

09 : 00 – 12 : 00 Múzeumpedagógiai foglalkozás (Mezei Mária ház)

09 : 00 – 12 : 00 Filmvetítés a Nagy Sándor József Gimnázium diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ)

09: 00 – 14: 00 Versakciók, Utcazene fesztivál (Budakeszi közterei)

14 : 00 Versmondó verseny (Betűtészta Könyvesbolt)

21:00 Hubstation feat Berger Dalma (Rathaus Keller)

 

Október 18. Csütörtök, Egy Kiss zene

09 : 00 – 12 : 00 Múzeumpedagógiai foglalkozás (Mezei Mária ház)

09 : 00 – 12 : 00 Filmvetítés a Széchenyi István Általános Iskola diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ)

09 : 00 – 12 : 00 Az Angara zenekar interaktív koncertje és hangszerbemutatója

(Betütészta könyvesbolt)

20 : 00 Kiss Erzsi és zenekara (Erkel Ferenc Művelődési Központ)

 

Október 19. Péntek, Mikor Csíkból kiindultam

09 : 00 – 12 : 00 Múzeumpedagógia foglalkozás (Mezei Mária ház)

09 : 00 – 12 : 00 Filmvetítés a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ)

18 : 00 – 20 : 00 Mezei Mária Alapfokú Művészetoktatási Intézmény évnyitó gálája

Bojtár Népzenei egyesület, 7Lépés tánccsoport, Tébláb Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,  A Budapest Táncegyüttes volt táncosai (Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium)

20 : 00 Táncház (Széchenyi István Általános Iskola)

 

Október 20. Szombat, Szin-folt színházi találkozó

12 : 00 – 18 : 00 Fellépők: Gilf kör, Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközép Iskola, Körtelikör,Fészek Színház, Maday Gábor

(Nagy Sándor József Gimnázium, Széchenyi István Általános Iskola)

Az előadások szakmai beszélgetéseit vezeti: Szabó Attila és Varjú Nándor

 

19:00 Import Impró Társulat,

(Erkel Ferenc Művelődési Központ)

20:00Elsa Valle és zenekara közreműködik Csepregi Gyula

(Erkel Ferenc Művelődési Központ)

Szerző: Kompánia  2012.09.20. 17:29 Szólj hozzá!

A Mezei Mária Emlékhét gazdag és sikeres eseménysorozata a vasárnapi emléknappal zárult, amely a színésznő születésének 103. évfordulója jegyében telt.   

A Bujdosó lánynak elnevezett emléknap a Mezei Mária házánál kezdődött, ahol a művésznő 1950-1983 között lakott, és mely igazi búvóhelye volt évtizedeken keresztül. Csöndes békét, és boldogságot jelentette számára, egészen haláláig.

A megemlékezés a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd a fesztivál fővédnöke, Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottília Budakeszi Polgármestere, elmondta ünnepi beszédét, amely egyben az egyhetes fesztivál záróbeszédje volt.

Ezt követően Kemény Rozália előadásában megszólalt a Mikor csíkból elindultam című népdal, melyet Mezei híres és a szívének egyik legkedvesebb, Bujdosó Lány nevet viselő zenés műsorában énekelt. Mezei maga is „bujdosó lányként” kényszerült szerepelni a szocializmus alatt, és miután ezt a verses –zenés estjét is betiltották, saját magát is gyakran ekként titulálta a nyilvánosság előtt.   

A csütörtöki napon szervezett versmondó verseny díjazottjai (Danó Kata, Draskóczy Áron, Zágoni Regina Erzsébet, Somogyi Farkas Áron, Bogos Julianna), bátran és nagyszerűen mondták a verseket, a színésznő hajdani otthona előtt, majd Lukács László, Heppes Miklós és Szalay Henrietta előadásában a Tíz óra múlt című Mezei által oly kiválóan énekelt dalt hallhatta a közönség. Ezt követően az összegyűltek elhelyezték koszorúikat a ház emléktáblájára. Később, Mezei Mária sírjánál Erdélyi György előadó művész József Attila - Tél című versét mondta el, amelyről úgy tudni, a színésznő egyik legkedvesebb költeménye közé tartozott.   

A napot és egyben az egész emlékhetet a főszervező Kompánia Színházi társulat Szarvassá vált fiak című előadása zárta a Nagy Sándor József Gimnáziumban. A rendkívül igényes, képileg gazdag előadás, az iskola tornatermét valóságos színházi térré varázsolta, és nem csak a budakeszi közönség tetszését nyerte el, idén áprilisban a Fringe Fesztivál Szakmai fődíját is kiérdemelte.

Szerző: Kompánia  2011.10.18. 14:49 Szólj hozzá!

2011. október 14. péntek, Mikor Csíkból kiindultam

Péntek 18 órától vette kezdetét a Mezei Mária Művészeti Iskola évadnyitó gálája. A program a néptánc és népzene jegyében telt: a legkisebbektől a profi táncosokig átfogó műsort láthatott a népes, több mint 370 főt meghaladó közönség a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban. A Bojtár Néptáncegyüttes 3 csoporttal képviseltette magát, Menczinger Tibor és Menczinger Andrea ifjabb tanítványai megmutatták, hogy nem korfüggő a néptánc szelleme. Tanú lehettek a nézők egy virágzó együttműködésnek: a Mezei Mária Művészeti Iskola két táncpedagógusa, Mózes Zoltán és Kulánda Nikolett az elmúlt évben a Bojtár nagy csoportjával dolgozott. Ebből a munkából született meg az igen emlékezetes Tranzitváró című darab. Az egyébként a 7lépést  vezető pedagógusok a saját csoportjukkal a Vadászat című néptánc-színház koreográfiájukat mutatták meg, magával ragadó pillanatokat teremtve meg a közönség számára. A díjnyertes Tébláb Táncegyüttes, Gorácz József és Pukli Gabriella vezetésével a kiemelkedő szakmai tudásuk mellett gyönyörű népviseletükkel kápráztatták el a nézőket. Az innen kinövő, ma már önálló együttesként működő Hajnaltűz az igazi fiatal erő, virtus és energia hordozója, átélhetővé tette, miért érdemes a tánccal foglalkozni. A Hajnaltűzben és Téblábban is tanító, Vörös Árpád vezette Válaszút táncegyüttes volt az este csúcspontja. Diószegi László és Goug Ágnes alapította együttes 1982 óta kihagyhatatlan alakja a hazai néptáncvilágnak. Budakeszin botos táncokat, illetve a Cigányok a váróteremben című koreográfiájukat mutatták be. A társulat saját, eredeti gyűjtésből dolgozik; minden évben tánctábort tartanak Szászcsáváson, ahol a tanítás mellett felgyűjtik a helyi cigánytelep autentikus motívumait, figuráit. Szászcsáváson a falu és a cigány telep határán áll az a művelődési ház, ahol a Válaszút dolgozik. Egy este erejére két világ határára került a Prohászka is; a múlt, a hagyományok, gondosan megőrzött kincseink és a lendületes, lüktető ma élő és fejlődő kortárs tánckultúra peremére.

A műsor és az őt követő táncházban a Tekergő húzta a talpalávalót, valamint különleges vendégként Drahos Dalos szlovák népművész vezetett be minket a felvidék pásztoréletének zenei világába.

M. Jürgen 2011.10.15, Budakeszi

Szerző: Kompánia  2011.10.18. 14:48 Szólj hozzá!

2011. október 14. Csütörtök, Kortársunk a vers

A délelőtti 22-es busz utasai különös élményben részesülhettek, amikor a Budakeszi Mezei Mária Művészet Iskola színész tanulói és a Kompánia Színházi Társulat szórakoztatta őket váratlan előadásaival. De nem csak a buszon: a helyi iskolákban és gimnáziumokban, az önkormányzatnál, a közértekben, és a III. Mezei Mária Emlékhét támogatóinál is megjelentek a színészek. Monológokkal, versekkel és dalokkal járták be a várost, különböző csoportokban, a hallgatók legnagyobb meglepetésére. Eközben Mezei Mária háza újabb alsó tagozatos diákokat bűvölt el. 

Délután háromkor megkezdődött a versmondó verseny a Budakeszi Betűtészta Könyvesboltban, ahol a –remélhetőleg sokak által ismert – légkör már megalapozta a verseny hangulatát. Természetesen a versenyzők inkább lámpalázuk csillapítására koncentráltak, de a nézők számára a könyveskuckóból áradó mesebeli atmoszféra mellett a fiatal tehetségek, és a még ifjabb irodalmi vénájú kisiskolások szavalását élvezhették. A rengeteg kiosztott díj mellett a fődíjakat, Mayer Lili, Oberle Zsófi és Végh Izabella, Zágoni Regina vihette haza, akik például nemsokára egy thai masszázson engedhetik el a verseny miatt felgyülemlett feszültségeiket.

Az estéért Ferenczi György és a Rackajam zenekar volt a felelős, és meglehetősen jól teljesítették feladatukat. Mit is tudunk róluk? A városi népzene és a hagyományos zenei műfajok keveredéséből hozták létre azt az egyveleget, aminek pontos műfaját talán még ők sem tudják meghatározni. Fogalmazhatunk úgy, hogy fogjunk 20 deka Rock n’ Rollt, fűszerezzük meg egy kis Soul-lal, öntsük hozzá úgy érzéssel egy kis Blues-t, és tetszés szerint további világzenei adalékokat tehetünk bele, mielőtt a sütőbe tennénk. A tapsvihart, a füttyöket, és a töretlen figyelmet pedig nyugodtan kezelhetjük főztjük sikerességének bizonyítékaként. És, amit még fontos tudni róluk: a Rackák Világa című legújabb CD-jük aranylemez lett, és jövő héten ünneplik díjátadójukat a Millenárison.

Aki az eddigi programokból kimaradt ne sajnálkozzon, hanem gyorsan kapcsolódjon be, hiszen a III. Mezei Mária emlékhét még három napon keresztül kínál változatos és izgalmas művészeti és kulturális programokat.

Düh Tünde 2011.10.14, Budakeszi

Szerző: Kompánia  2011.10.14. 07:32 Szólj hozzá!

2011. október 12. szerda, Lámpafény

Harmadik nap

 

Az alsó tagozatosok már délelőtt megkezdték az ismerkedést Mezei Máriával. A színésznő budakeszi mindennapjait  a kompániások elevenítették fel a Mezei emlékházban, múzeumpedagógiai foglalkozás keretében. A délután folyamán viszont már a múlt század derekán szórakozni vágyó nagyközönség által szeretett dívával találkozhattak a nagyobbak: az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartott filmklub az Édes Annát tűzte műsorára. A film nem csak a pesti mozikban és a csehszlovákiai Ústi Nad Labem filmfesztiválján aratott sikert 1959-ben - ahol a megosztott első helyezést épp Mezei Mária és Törőcsik Mari kapta -, hanem 2011-ben, Budakeszin is. Az este a csütörtöki, versben gazdag programokra való hangolás jegyében telt, hiszen Harcsa Veronika többek között Weöres Sándor, Kassák Lajos, József Attila és Babits Mihály megzenésített verseit adta elő zongora, gitár, nagybőgő, dob, valamint néhány szám erejéig Csepregi Gyula szaxofonjátéka kíséretében. A művelődési házban nem véletlenül dübörgött a vastaps, az énekelt verseket különleges zenei környezetben, ugyanakkor hiteles és őszinte előadásban halhatta a budakeszi közönség.

 

T. Péter 2011.10.12, Budakeszi

Szerző: Kompánia  2011.10.14. 07:31 Szólj hozzá!

2011. október 10. hétfő

 

Gondolatok a művészetről. Művészek és kultúra. Rajzok, megörökített pillanatok, és kisfilmek. Versek és dalok. Szaxofon, cselló. Furulya, klarinét, szájharmonika. Ebben a meghitt, idilli hangulatban kezdődött meg október 10-én a Kompánia Színházi Társulat, a Mezei Mária Művészeti Iskola és az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében a III. Mezei Mária Kulturális Emlékhét Budakeszin.

Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottília polgármester, Sirató Ildikó színháztörténész beszéde, illetve a rajz-, fotó- és filmpályázatok nyerteseinek kihirdetése közben az Angara zenekar és barátai idézték meg azt a retro-romantika hangulatot, amelyet Mezei Mária is teremtett filmjeiben.

Sirató Ildikó beszéde még Csepregi Gyulát is megihlette, aki egy rögtönzött beszédben elmesélt egy rövid történet a Dalai Lámáról.

…Egyszer megkérdezték a Dalai Lámát, hogy mi az, ami a legjobban meglepi a mai emberiségben: az emberek egész életüket azzal töltik, hogy pénzt keressenek, majd ebbe belebetegszenek, és idősebb korukban az összes addig megspórolt pénzüket költik arra, hogy meggyógyuljanak. Egész életükben rettegnek a haláltól, és úgy halnak meg, hogy nem is éltek…

Csepregi Gyula szerint az életben élményeket kell gyűjteni, amelyeknek egy jelentős részét képezi – akár észrevétlenül is - a művészet és a kultúra. Ha odafigyelünk az életben arra, hogy ezeket az élményeket gyűjtsük, akkor talán úgy halunk majd meg, hogy éltünk is.

A megnyíló fotó kiállítás igen érdekes és színes anyagából Rapi Mariann képét emelete ki a zsűri (Lukács Máté, Heppes Miklós, Hantos Násfa), mert ebbe, ahogy Lukács Máté fogalmazott „Beleérthetett Isten, vagy legalábbis valamely különös erő ujja”. A film pályázat nyertese Deák Kristóf Délután című munkája lett, melyet a zsűri (Lukács Mihály, Lukács László) kifinomultsága, precízsége és az ötlet egyszerű de működő hatása miatt emelt ki.

Az este végén az Angara zenekar Csepregi Gyula és Erdélyi György vendégszereplésével a Szarvassá vált fiak verseket adták elő. Az emlékhéten még számos lehetőségünk lesz kulturális és művészeti élményeket gyűjteni egy teljesebb élet reményében: filmvetítések, koncertek, versek és versmondó verseny, és további izgalmas és értékes előadások között válogathatunk. Ahogy Hundertwasser  mondaná:

„A művészetre szükségünk van. Először azért, hogy „élni” tudjunk, ahelyett, hogy csak vegetálnánk, azután azért, hogy egyre jobban éljünk.”

 

 

Ez történt Lellén

Én tüzet kértem, gyufája lobbant,

Szemébe néztem, s szívem dobbant.

 Düh Tünde, Budakeszi, 2011.10.10.

Szerző: Kompánia  2011.10.12. 08:51 Szólj hozzá!

A Kompánia Színházi Társulat Fotó-és-Film pályázatot hirdet a Visegrádi 4-ek országaiban,

Zseniális korszak - A valóság mitizálása  

címmel.

A zseniális korszak az ember életében a teljesség periódusa, melyben a csodák megjelenése természetes.  A gyermekkor az az időszak, mikor legaktívabban fordulunk a környező világ felé: minden új jelenség befogadásához a teremtő képzelet cselekedete kapcsolódik, minden lépésnél mítoszok születnek.

„Az emberi szellem fáradhatatlanul rója mítosz-glosszáit az élet lapjaira, így adva értelmet a valóságnak. A világ mitizálása még nem fejeződött be. Gondolatainknak nincs egyetlen paránya sem, amely ne a mitológiából származnék, s ne annak átváltozása, megcsonkítása és átlényegülése volna. Legtisztább fogalmaink és kifejezéseink mind mítoszok és hajdanvolt történetek távoli leszármazottai.”

(Bruno Schulz)

Pályázatunk célja, hogy az alkotók láthatóvá tegyék a személyes mitológiájukat, megmutassák egyedi, csak rájuk jellemző látásmódjukat. Bemutassák, hogy a csodák, a teljesség hogyan, milyen módon része az életüknek, mit jelent az egyéni értelmezésük területén.

 

Mi az a zseniális korszak? Mit is jelenítsünk meg az emberekről, mint objektív igazságot?

Egy variánst? Pletykát vagy előítéletet? Családi legendát? Vajon rendelkezünk-e még

valamivel?

Idén a pályázat nem csak Magyarországon, hanem a Visegrádi Négyek országaiban is meghirdetésre kerül (Szlovákia, Csehország, Lengyelország). Keressük minden országban az egyedit és a hasonlót. Mi a közös Közép-Európa fotósaiban/filmeseiben? Mit látnak ugyanúgy és mit másképp? A téma, a Zseniális korszak, melyen keresztül kapcsolódnak egymáshoz a művek, s így a művészek is.

Szívesen fogadunk minden kreatív munkát műfaji megkötések nélkül (pl.: pillanatkép, megrendezett kép, előadás kép, kollázs és montázs, kép sorozat, kép pár, dokumentum film, animációs film, játékfilm).*

A zsűri elnöke: Lukács Máté – fotográfus (MOME), FFS-tag

A pályázat nyertesei lehetőséget kapnak, hogy képeik szerepeljenek nemzetközi utazó kiállításon Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban, valamint felkerülnek a Kompánia Színházi Stúdió honlapjára.

LEADÁSI HATÁRIDŐ: Október 7. 24:00

Ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás megnyitó: Október 10. 19:00 Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ

*Technikai megkötések:  7 darab nyomtatott és/vagy digitális fénykép küldhető be. Optimális felbontás: 300 dpi. A sorozatok esetén kérjük a sorozatba tartozó képek külön jelölését. A filmek érkezhetnek DVD-n ,formátum megkötés nélkül, illetve fájlmegosztókon keresztül.

A pályamunkákat az alábbi címre kérjük eljuttatni:

További információ: www. kompaniastudio.eu   vagy mezeimaria.blog.hu

Posta:  Lukács Mihály, Hungary, 2092  Budakeszi, Széchenyi utca, 151,

E-mail: mezeimariaemlekhet@gmail.com

Telefon: 00 36 20 2037998

 

A borítékon, illetve a levél tárgyában jelezzék, Mezei Mária Kulturális Emlékhét fotó vagy film.

Támogatónk:

 

 

 

Szerző: Kompánia  2011.09.25. 16:17 Szólj hozzá!

Kedves Barátaink!

Örömmel osztjuk meg veletek, hogy elkészült a III. Mezei Mária Emlékhét programja!

A művészetre szükségünk van először azért, hogy „élni” tudjunk ahelyett, hogy egyszerűen csak vegetálnánk, az után azért, hogy egyre jobban éljünk. A világ egyre szépülő kép. Az örökösen, kérlelhetetlenül rohanó technikával szemben a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb gyógymód a szépség örök boldogsága. Rajtunk múlik, hogy felfedezzük, a kulcs már nálunk van.

 

Budakeszin harmadszorra szervezünk nem - kommersz összművészeti fesztivált. A művészet élet-átalakító, aktivizáló hatalmáról szól, ideája az olyan befogadó és alkotó, aki a gazdaságnak behódoló művészetglobalizációval szemben eldöntötte, úgy alakítja életét, hogy a világhoz fűződő személyes viszonyában a szépség továbbra is gazdagodjon, csiszolódjon. Válaszképpen a globális kultúra irányított információfolyamára néhány erős egyéniség igen eredeti értelmezést adott a létről és a társadalomról. . Ezek a rendkívüli emberek, akik fellázadtak az őket körülvevő konformizmus ellen, alkotják a XX. századi művészet „másik vonulatát”. A művészet e másik vonulatán olyan sok irányból inspirált alkotók állnak, akik az által közvetítik a kortárs művészet mindent átható sokszínű lényegét, hogy személyiségük egyre inkább integrálódik a mindennapi lét dinamikájába. Ilyen alkotók voltak John Lennon, Frank Zappa, Hundertwasser, Erik Satie, Bruno Schulz, Mezei Mária, Szabados György. Az ő szellemi örökségük jelenik meg az idei fesztivál programjában és a fesztiválon résztvevő kortárs alkotók műsorában.

A fesztivál fővédnöke: Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottília Budakeszi Polgármestere

Október 10. hétfő, 11. kedd, 12. szerda, 13. csütörtök, 14. péntek, 15.szombat, 16. vasárnap

Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:40 Szólj hozzá!

19:00

A Kulturális Emlékhét alkalmából kiírt „Zseniális korszak” nemzetközi fotó - filmes és rajz pályázat eredményhirdetése és díjátadója.A Kompánia Színházi Társulat Vándorszínház c. kiállításának megnyitója.

Az emlékhét ünnepélyes megnyitója: beszédet mond Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottília Budakeszi polgármestere és Dr. Sirató Ildikó az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tárának osztályvezetője, az irodalomtudomány doktora.

Szarvassá vált fiak versek az Angara zenekar és barátai előadásában.

Vendég művészek: Csepregi Gyula,Erdélyi György.

(Erkel Ferenc Művelődési Központ - térkép)

Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:20 Szólj hozzá!

09:00–12:00 Filmvetítés a Nagy Sándor József Gimnázium diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ - térkép)

09:00–12:00 Múzeumpedagógiai foglalkozás (Mezei Mária ház - térkép)

 

Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:19 Szólj hozzá!

JAZZ est

19:00 Harcsa Veronika – Lámpafény című koncertje (Erkel Ferenc Művelődési Központ)

Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:18 Szólj hozzá!

09:00–12:00 Múzeumpedagógia foglalkozás (Mezei Mária ház - térkép)

09:00–12:00 Filmvetítés a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ - térkép)

09:00–12:00 Vers mindenkinek-művészeti akciók (Budakeszi közterei)

15:00–18:00 Versmondó verseny (Betűtészta könyvesbolt - térkép)

20 : 00 Ferenczi György és a Rackajam koncert (Erkel Ferenc Művelődési Központ)

Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:17 Szólj hozzá!

09:00–12:00 Múzeumpedagógia foglalkozás (Mezei Mária ház)

09:00–12:00 Filmvetítés a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjainak (Erkel Ferenc Művelődési Központ)

09:00–12:00 Drahoš Daloš (SK), fujara művész és készítő hangszerbemutatója és koncertje az általános iskola diákjainak  (Széchenyi István Általános Iskola - térkép)

18:00–21:00 Mezei Mária Művészeti Iskola évnyitó gálája

Bojtár Népzenei egyesület, 7Lépés Tánccsoport, Tébláb, Válaszút Táncegyüttes, Drahoš Daloš fujara művész (SK), Zenél a Tekergő együttes (Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium - térkép)

21 : 00 Táncház (Széchenyi István Általános Iskola - térkép)

Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:16 Szólj hozzá!

10:00–20:30 Fellépők: Kör-Telikör, Impró Színház, Verkli csoport, Trainingsport, Laboratorium Animae (Nagy Sándor József Gimnázium - térkép, Kompánia Stúdió Színház [Széchenyi István Általános Iskola] - térkép)

Az előadások szakmai beszélgetéseit vezeti: Szabó Attila és Varjú Nándor

21:30 - Sonia És A Soulbrakers koncert (Dark Side Pub - térkép)


Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:15 Szólj hozzá!

14 : 00 Koszorúzás  Mezei Mária házánál  (térkép)

17 : 00 Megemlékezés Mezei Mária sírjánál (térkép)

18 : 00 Szarvassá vált fiak, A Kompánia Színházi Társulat Fringe Fesztivál Szakmai fődíjas előadása (Nagy Sándor József Gimnázium - térkép)

Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:14 Szólj hozzá!

Kedves pályázók!

Újra bemutatásra kerül a Színpad-kép anyaga, az Artkatakombában. 2011 január 03.-ig tekinthető meg a válogatott kiállítás.

Elérhetőség: http://www.artkatakomba.hu/

Szerző: Kompánia  2010.11.04. 21:09 Szólj hozzá!

 Az idén először került megrendezésre a Mezei Mária Művészeti hét keretein belül a megmérettetés.
Rendkívül sokak kaptak kedvet az induláshoz, ezzel nehéz de, egyben kellemes feladat elé állítva a zsűrit. A beküldött képanyag nagyon színes és változatos lett, felölelve a fotó
mint médium számos aspektusát, a dokumentarizmustól kezdve egész a digitális kollázsokig. Ezt a fajta sokrétűséget meg kívántuk őrizni mind a kiállított mind pedig a díjazott anyagok kiválasztásánál,természetesen egyfajta színvonalat szem előtt tartva.(ide nem feltétlenül csak a magas felbontás, alacsony zajszint, de még nem is csak világítási illetve kompozíciós bravúrok hanem a képi jelek,viszonyok illetve az ezek által generált asszociációs lehetőségek is tartoznak).Valamint különösen nagyra értékeltük ha, egy előadás képekben való megfogalmazásán túl,valamit személyes véleményt gondolatot is belecsempészett az alkotó a művébe. Illetve ha a beküldött anyagon látszódott, hogy egy egységes átgondolt koncepció van következetesen kifejtve.
Még egyszer megköszönném mindenkinek a részvételt és további eredményes munkát kívánok,

Lukács Máté

A képek megteinthetőek: http://kompaniastudio.eu/mm-emlekhet/fotopalyazat/

Fődíj: Hevér Zsófia

II. díj : Goda Levente

III. díj: Pintér Ildikó

Szervezői különdíj: Kecskeméti Dávid

Kiállított képek alkotói: Varga Imre, Heppes Miklós, Szoboszlai Gábor, Kelem Krisztina, Jurassza Zsófia, Kurkó Csaba, Salamon László

Szerző: Kompánia  2010.10.21. 11:53 Szólj hozzá!

Tisztelt Pályázók!

 

Nagy örömet okozott nekünk, hogyan sokan jelentkeztek, már javában folyik a zsűrizés. Szeretnénk kérni mindenkit, aki még eddig nem tette, hogy a lehető legnagyobb felbontásban küldje át a képeit (hosszabik oldal minimum 3600 pixel), legkésőbb vasárnap 16 óráig!

 

Üdvözlettel: Lukács Máté

Szerző: Kompánia  2010.10.08. 20:18 Szólj hozzá!

Szeretnénk megosztani egy videót a tavalyi előkészületekről, mely során az Emlékház és a Budakeszi Kossuth Mozi került felújításra.

 

Szerző: Kompánia  2010.09.17. 00:33 Szólj hozzá!

Megnyitó

18:30 Beszédet mond Karsai György

..........Koncz Zsuzsa kiállítás megnyitója

..........Fotó -és -film pályázat eredményhirdetése

20:30 Édes Anna díszvetítés (Fábri Zoltán, 1959)

Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108. térkép)

Szerző: Kompánia  2010.09.16. 23:00 Szólj hozzá!

Múzeumpedagógiai Foglalkozások

9:00 Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép)

Ez az utolsó pohár – Mezei dalok új hangszerelésben

20: 00 Jazz nagykövetei koncert

Csepregi Gyula, Winand Gábor, Elza Valle, Szakcsi-Lakatos Béla (video)

Előzenekar: Angara Projekt (bővebb info)

Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108. térkép)

Szerző: Kompánia  2010.09.16. 22:00 Szólj hozzá!

Múzeumpedagógiai Foglalkozások

9:00 Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép)

Kortársunk a Vers – Versnap

15:00 Versmondó verseny

..........Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola (térkép)

20:00 Ferenczi György és a Racka Jam koncert Kortársunk Petőfi Sándor, megzenésített versek

.         Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108. térkép)

Szerző: Kompánia  2010.09.16. 21:00 Szólj hozzá!

Múzeumpedagógiai Foglalkozások

9:00 Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép)

Mezei Mária Műveészeti Iskola évnyitó műsora

18:00 Mikor Csíkból kiindultam - A Jánosi zenekar és a Válaszút táncegyüttes műsora Közre működik a Bojtár, a Tébláb és a Hétlépés táncegyüttes

Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium (2092 Budakeszi, Széchenyi utca 141. térkép)

Szerző: Kompánia  2010.09.16. 20:00 Szólj hozzá!

Múzeumpedagógiai Foglalkozások

9:00 Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép)

Kompánia Színházi Társulat előadása:

20:00 Születésnap töredék

Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola (térkép)

Szerző: Kompánia  2010.09.16. 19:00 Szólj hozzá!

Emléknap

15:00 Felolvasószínház: Lenka Lagronova: Terézke c. drámája a Kompánia előadásában

16:00 Koszorúzás

Mezei Mária Emlékház (2092 Budakeszi, Petőfi Sándor u. 13. térkép)

17:30 Megemlékezés Mezei Mária sírjánál a budakeszi temetőben

Budakeszi Temető (2092 Budakeszi, Knáb János u. 61. térkép)

19:00 A Megszolgált örökkévalóság - Mezei Mária Emlékműsor Közreműködik Kobzos Kis Tamás és Erdélyi György utána fogadás a Kálvin teremben

Budakeszi Református Templom (térkép)

Szerző: Kompánia  2010.09.16. 18:00 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása