Kedves Barátaink!

Örömmel osztjuk meg veletek, hogy elkészült a III. Mezei Mária Emlékhét programja!

A művészetre szükségünk van először azért, hogy „élni” tudjunk ahelyett, hogy egyszerűen csak vegetálnánk, az után azért, hogy egyre jobban éljünk. A világ egyre szépülő kép. Az örökösen, kérlelhetetlenül rohanó technikával szemben a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb gyógymód a szépség örök boldogsága. Rajtunk múlik, hogy felfedezzük, a kulcs már nálunk van.

 

Budakeszin harmadszorra szervezünk nem - kommersz összművészeti fesztivált. A művészet élet-átalakító, aktivizáló hatalmáról szól, ideája az olyan befogadó és alkotó, aki a gazdaságnak behódoló művészetglobalizációval szemben eldöntötte, úgy alakítja életét, hogy a világhoz fűződő személyes viszonyában a szépség továbbra is gazdagodjon, csiszolódjon. Válaszképpen a globális kultúra irányított információfolyamára néhány erős egyéniség igen eredeti értelmezést adott a létről és a társadalomról. . Ezek a rendkívüli emberek, akik fellázadtak az őket körülvevő konformizmus ellen, alkotják a XX. századi művészet „másik vonulatát”. A művészet e másik vonulatán olyan sok irányból inspirált alkotók állnak, akik az által közvetítik a kortárs művészet mindent átható sokszínű lényegét, hogy személyiségük egyre inkább integrálódik a mindennapi lét dinamikájába. Ilyen alkotók voltak John Lennon, Frank Zappa, Hundertwasser, Erik Satie, Bruno Schulz, Mezei Mária, Szabados György. Az ő szellemi örökségük jelenik meg az idei fesztivál programjában és a fesztiválon résztvevő kortárs alkotók műsorában.

A fesztivál fővédnöke: Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottília Budakeszi Polgármestere

Október 10. hétfő, 11. kedd, 12. szerda, 13. csütörtök, 14. péntek, 15.szombat, 16. vasárnap

Szerző: Kompánia  2011.09.22. 05:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeimaria.blog.hu/api/trackback/id/tr893244947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása