2011. október 14. Csütörtök, Kortársunk a vers

A délelőtti 22-es busz utasai különös élményben részesülhettek, amikor a Budakeszi Mezei Mária Művészet Iskola színész tanulói és a Kompánia Színházi Társulat szórakoztatta őket váratlan előadásaival. De nem csak a buszon: a helyi iskolákban és gimnáziumokban, az önkormányzatnál, a közértekben, és a III. Mezei Mária Emlékhét támogatóinál is megjelentek a színészek. Monológokkal, versekkel és dalokkal járták be a várost, különböző csoportokban, a hallgatók legnagyobb meglepetésére. Eközben Mezei Mária háza újabb alsó tagozatos diákokat bűvölt el. 

Délután háromkor megkezdődött a versmondó verseny a Budakeszi Betűtészta Könyvesboltban, ahol a –remélhetőleg sokak által ismert – légkör már megalapozta a verseny hangulatát. Természetesen a versenyzők inkább lámpalázuk csillapítására koncentráltak, de a nézők számára a könyveskuckóból áradó mesebeli atmoszféra mellett a fiatal tehetségek, és a még ifjabb irodalmi vénájú kisiskolások szavalását élvezhették. A rengeteg kiosztott díj mellett a fődíjakat, Mayer Lili, Oberle Zsófi és Végh Izabella, Zágoni Regina vihette haza, akik például nemsokára egy thai masszázson engedhetik el a verseny miatt felgyülemlett feszültségeiket.

Az estéért Ferenczi György és a Rackajam zenekar volt a felelős, és meglehetősen jól teljesítették feladatukat. Mit is tudunk róluk? A városi népzene és a hagyományos zenei műfajok keveredéséből hozták létre azt az egyveleget, aminek pontos műfaját talán még ők sem tudják meghatározni. Fogalmazhatunk úgy, hogy fogjunk 20 deka Rock n’ Rollt, fűszerezzük meg egy kis Soul-lal, öntsük hozzá úgy érzéssel egy kis Blues-t, és tetszés szerint további világzenei adalékokat tehetünk bele, mielőtt a sütőbe tennénk. A tapsvihart, a füttyöket, és a töretlen figyelmet pedig nyugodtan kezelhetjük főztjük sikerességének bizonyítékaként. És, amit még fontos tudni róluk: a Rackák Világa című legújabb CD-jük aranylemez lett, és jövő héten ünneplik díjátadójukat a Millenárison.

Aki az eddigi programokból kimaradt ne sajnálkozzon, hanem gyorsan kapcsolódjon be, hiszen a III. Mezei Mária emlékhét még három napon keresztül kínál változatos és izgalmas művészeti és kulturális programokat.

Düh Tünde 2011.10.14, Budakeszi

Szerző: Kompánia  2011.10.14. 07:32 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeimaria.blog.hu/api/trackback/id/tr783301991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása